top of page

Protetiska mästerverk

Svenska protetiska mästerverk - ZILUX® FULLANATOMISK ZIRKONIUMDIOXID

Zilux® och CapCeram® är designad i digital miljö. Efter design så fräser vi fram konstruktionen i våra tyska maskiner imes/icore som arbetar i 5-axlar för högsta precision.

För rätt färg målas tanden innan sintring. Därigenom får tanden djup och god lyster/translucens.

Färgen har trängt in i materialet efter sintring på ca 8 timmar. Vi slutför arbetet med tintning och glaze för att försegla ytan.

Resultatet blir en individuellt framtagen Zilux®-konstruktion som vi är mycket stolta över att kunna leverera till våra kunder och patienter.

CapCeram® är till 80% kärna i Zirconiumdioxid men där ytskiktet består av 2-3 lager med anpassat porslin. CapCeram® passar bäst till ersättningar i framtandsområdet.

Grundmaterialet i Zilux och Capceram kommer från Ivoclar och heter IPS e.max ZirCAD.

IPS e.max ZirCAD är en innovativ och mångsidig zirkonia.

IPS e.max ZirCAD är ditt materialval när du efterfrågar hög mekanisk styrka, minimal tjocklek på restaurationen, imponerande estetik och biokompatibilitet.

IPS e.max ZirCAD kombinerar alla dessa egenskaper och sätter en ny standard. Restaurationer med en betydligt reducerad tjocklek på objektet kan framställas eftersom materialet både har en hög styrka på mellan 850 till 1,200 MPa1 samt hög draghållfasthet. 

bottom of page